Geld lenen om uw huis te verduurzamen, wat zijn de extra maandlasten?

Door het verduurzamen van uw woning kunt u het energieverbruik flink terugbrengen en daarmee de energierekening verlagen. Naast dat u hiermee bijdraagt aan een beter milieu heeft het ook een positief effect op de waarde van uw woning. In dit artikel maken we graag inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om te lenen voor verduurzamen en wat dit betekent voor uw maandlasten.

Wanneer u de woning wel wilt verduurzamen maar hiervoor onvoldoende spaargeld hebt, of u wilt uw spaargeld liever niet gebruiken, dan zijn er verschillende mogelijkheden om hiervoor te lenen. De drie meest voorkomende leningsvormen hebben we doorgerekend zodat u inzicht krijgt in de bijbehorende maandlasten. Zo kunt u een goede afweging maken wat het beste bij u past en nagaan of deze lasten terugverdiend kunnen worden door een lagere energierekening. In veel gevallen is de besparing op de energierekening hoger dan de extra lasten voor het verduurzamen van de woning.

Meer weten over het financieren van uw verduurzamingsplannen? 

Het afsluiten van een lening is maatwerk en vereist een goede inventarisatie door een financieel adviseur. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek over uw wensen en doelen om te verduurzamen. Na het maken van een analyse adviseren wij welke financieringsoplossing het best passend is in uw situatie. 

Laat u informeren en adviseren door de Erkend Hypotheek adviseurs van Esdoorngroep. Neem hiervoor contact met ons op of vul onderstaand contactformulier in. Een eerste persoonlijk adviesgesprek is altijd kosteloos.

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens en vraag achter dan nemen wij contact met u op.