Premies zorgverzekering 2022 zijn bekend

Bent u benieuwd welk zorgverzekeringspakket het beste bij uw wensen en verwachtingen voor komend jaar passen? Dat kunt u vanaf nu bekijken. Onze speciale zorgvergelijker waarmee u exact kunt aangeven wat u belangrijk vindt, is weer geüpdatet met de premies en dekkingen voor 2022. U kunt met de vergelijker de verschillende zorgpakketten en prijzen met elkaar vergelijken. Op naar de best passende zorgverzekering voor 2022!

Voor iedereen die in Nederland woont of werkt, is het afsluiten van een zorgverzekering verplicht. Een zorgverzekering bestaat uit twee delen. Het basispakket, ofwel de basisverzekering, en aanvullende verzekeringen. De verplichting geldt alleen voor de basiszorgverzekering. Dit mag je in 2022 verwachten van jouw zorgverzekeraar.

Via de basiszorgverzekering bent u verzekerd voor medisch noodzakelijke zorg. De overheid bepaald ieder jaar opnieuw de inhoud, die bij iedere zorgverzekeraar in basis gelijk is. Een greep uit verzekerde zorg is bijvoorbeeld:

  • Bezoek aan de huisarts
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Zwangerschaps- en geboortezorg
  • Bloedonderzoek
  • Veel medicijnen
  • Verblijf in het ziekenhuis

Benieuwd wat er nog meer in het basispakket zit? Dit kunt u terugvinden op de pagina van Rijksoverheid.

Basiszorgverzekering 2022 naar wens uitbreiden

De basiszorgverzekering dekt dus lang niet alle zorg die u nodig kunt hebben in een jaar. De meeste mensen (84,9%) hebben in 2021 daarom ook een aanvullende zorgverzekering afgesloten. Een aanvullende verzekering kan bijvoorbeeld behandelingen bij de fysiotherapeut dekken buiten de basiszorgverzekering. Voor tandartskosten bieden de meeste zorgverzekeraars ook aanvullende pakketten. De aanvullende verzekering is niet verplicht en de invulling ervan verschilt sterk per verzekeraar. Let vooral bij de tandpakketten goed op de maximering van de vergoeding.

Korting bij uw huidige zorgverzekeraar

Bent u tevreden met uw huidige zorgverzekeraar dan kan u mogelijk toch profiteren van een lagere premie. Als relatie van Esdoorngroep heeft u bij tal van zorgverzekeraars namelijk recht op een collectiviteitskorting. U blijft dan bij uw vertrouwde zorgverzekeraar maar voor een lagere premie. Kijk hiervoor op Zorgverzekering via Esdoorngroep.

Op zoek naar de best passende verzekering? Kies eenvoudig de zorgverzekering die het beste aansluit bij uw wensen met de zorgvergelijker.