Verduurzamen steeds interessanter door stijgende energieprijzen

Je huis verduurzamen en direct besparen op de maandelijkse lasten. De energieprijzen gaan door het dak. Betaalde je vorig jaar in augustus nog gemiddeld € 0,95 (inclusief bijkomende kosten) voor een kuub gas, inmiddels is dat bijna € 3! Ook de kosten van elektriciteit zijn fors gestegen. In een jaar tijd liep de gemiddelde prijs voor een kilowattuur op van € 0,24 naar € 0,67. Door deze stijgende energieprijzen is het verduurzamen steeds interessanter.

Verduurzamen steeds interessanter door stijgende energieprijzen

Veel huishoudens worden momenteel geconfronteerd met fors hogere energiekosten. Volgens berekeningen van een energievergelijkingssite loopt die kostenstijging in het ergste geval op tot meer dan €  300 per maand.

Met zulke prijzen is het nemen van energiebesparende maatregelen opeens een stuk dringender. En veel interessanter, omdat je de investering veel sneller terugverdient.

Top 3 energiebesparende maatregelen

Heb jij je huis nog niet (helemaal) geïsoleerd? Wij hebben een top 3 gemaakt van de meest rendabele investeringen in het verduurzamen van je huis.

1. Spouwmuren isoleren

Als je een tussen- of hoekwoning hebt, kost het isoleren van de spouwmuren gemiddeld tussen de € 1.000 en € 2.200. Met de huidige gasprijs kun je daarna per jaar al snel € 400 tot € 700 besparen. Je verdient je investering dus in een paar jaar terug.

2. Isoleer de vloer 

Ook vloerisolatie levert veel energiewinst op. De besparing is ongeveer € 450 tot 650 per jaar bij de huidige gasprijs. Afhankelijk van het aantal vierkante meters en de dikte van de isolatie kost vloerisolatie tussen de € 1.800 tot € 3.500. Ook deze investering verdient zich dus snel terug. Dat is veel interessanter dan geld op een spaarrekening laten staan.

3. Ruim je zolder op

Hè, levert dat energiewinst op? Nee, niet direct. Maar als je zolder eenmaal leeg is, kun je je dak gaan isoleren. Als je dat laat doen, kost dat wel een paar centen. Gemiddeld zo’n € 4.000 tot € 6.000. Maar ook deze investering loont. Met de huidige gasprijs verstook je per jaar tussen de € 900 en €1.800 minder.

Is jouw dak al wel geïsoleerd maar is dat al jaren geleden gebeurd? Dan kan het interessant zijn om de isolatie te verbeteren. Door de bestaande isolatielaag dikker te maken, bijvoorbeeld. Of door de oude isolatielaag te vervangen door een nieuwe.

Overheid betaalt mee

Als je tenminste twee isolerende maatregelen neemt, kun je in aanmerking komen voor subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je tot wel 30% van je investering terugkrijgen. Vanaf 2023 wordt het mogelijk om ook bij één isolatiemaatregel een subsidieaanvraag in te dienen om 15% van de kosten als subsidie terug te krijgen.

Gratis advies

Er zijn tal van mogelijkheden om de kosten van energiebesparende maatregelen te financieren. Esdoorngroep denkt graag mee wat voor u de best mogelijke optie is. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Een eerste persoonlijk adviesgesprek is altijd kosteloos.

Neem contact met mij op

Laat uw gegevens en vraag achter dan nemen wij contact met u op.