Verduurzamen van je eigen woning, bereid je op tijd voor!

De gemeente Hellendoorn heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Specifiek voor huiseigenaren heeft de gemeente nagedacht over de manier waarop ze haar inwoners hierbij kan ondersteunen. De gemeente heeft ervoor gekozen een samenwerking aan te gaan met de organisatie Winst uit je Woning, hierbij worden op collectieve basis energiebesparende maatregelen uitgevoerd. 

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen:
– aanbrengen van bodem- en vloerisolatie, gevel- en spouwmuurisolatie
– plaatsen van isolerende deuren en kozijnen
– vervangen glas door hoogrendementsbeglazing
– plaatsen van een warmte- terugwinsysteem zoals een (hybride) warmtepomp
– plaatsen van zonnepanelen

Door de collectieve inkoop kunnen de werkzaamheden goedkoper worden ingekocht tegen hoge kwaliteitseisen. De werkzaamheden worden vervolgens uitgevoerd door lokale ondernemers.

Wil jij je woning ook verduurzamen? 

In de week van 1 maart ontvangen alle woningeigenaren in onze gemeente een uitnodiging om mee te doen aan de inkoopactie van ‘Winst uit je Woning’. Het is daarom belangrijk je nu goed voor te bereiden. 

Hoe betaal ik de kosten van het verduurzamen van mijn woning?

Uiteraard is de goedkoopste oplossing de kosten van verduurzaming te voldoen uit uw eigen middelen. Op deze manier hoef je niet extra te lenen en dalen je maandlasten wanneer de energielasten lager uitvallen. In de praktijk zien we dat mensen er de voorkeur aan geven het spaargeld op rekening te houden en de maatregelen liever te financieren.

Mogelijkheden om verduurzaming te financieren:
– door het verhogen van de bestaande hypotheek
– door het aangaan van een lening specifiek gericht op de eigen woning
– door het aangaan van een energiebespaarlening
– een combinatie van bovenstaande maatregelen

Door te lenen stijgen je maandlasten in eerste instantie, echter door het verduurzamen van je woning bespaar je vaak fors op de energielasten. In de praktijk zien we dan ook vaak dat de stijging van de maandlasten erg meevalt. Dit is ook afhankelijk van de maatregelen die worden toegepast.

Maar wat is nu voor mij het meest verstandig?

Bij Esdoorngroep hebben we veel ervaring met deze vraag. Bij ons kun je geheel vrijblijvend een afspraak maken waarbij we duidelijkheid geven over de mogelijkheden van een financiering en de gevolgen hiervan voor je maandlasten.

Je kunt ons bereiken op 0548 623 003 of een afspraak maken via de contact button op de website.